Blåbärskörd

Nu är de verkligen riktigt tjocka och saftiga! Ni måste dra med er husse och matte in i skogen och visa dem! Mina, var tack och lov sugna på blåbärspaj själva, så vi har varit ute och plockade flera gånger redan. De brukar tävlingsplocka 2 liter för att ta med sig hem, jag brukar ta det lite lugnare...lägger mig utsträckt bland buskarna och njuter av varje enstaka bär. Himmelskt, mums-gott!

än en gång...

Ohoj! Alla under däck!

Blir värmen outhärdlig kan man med fördel vila sig under altanen. Om man har tillgång till ett sånt utrumme alltså. Som jag har haft för inte så länge sedan...

Jag lekte kapten på de sju haven och låtsades att altanen var mitt skepp. Vi led av en ihållande stiltje och solen brann som eld på våra pälsar. Vattenförrådet var begränsat så att jag beordrade manskapet att ligga kvar under däck och sova bort tiden. Vi längtade efter en bris som skulle kunna böja vår seglats, ge oss svalka och leda skeppet till Takkatukka land där vi kunde fylla på våra vattentunnor.

Jo förresten fick jag fixa till lite runt altanen så att man kunde krypa under den. Riva bort lite gamla staket, flytta på några stenar och gräva ut lite växter för att kunna göra några fina hål som man kunde använda för att gå under däck. Och så ligger jag där.
Och så kommer jag inte ut igen av egen kraft.

"Det är bättre för dig att ligga i lä ett tag", säger husse när han drar fram mig under altanen. Min hjärna arbetar med full fart för att förstå vitsen med det.

Nåväl mina duktiga matroser, jag återkommer med ny befallning så snart jag har listat ut det.

Kapten
Lizzy Långstrump


Röda läppar ska man kyssa...

Röda läppar och röd tunga kan vara tecken på rödvinskonsumtion hos din matte eller husse.
Ett glas då och då anses vara hälsosamt i människokretsar.
Själv rekommenderar jag antioxidanter helst i form av tjocka, mogna smakrika BLÅBÄR som ni kan plocka i skogen från och med nu. De är såååå goda!
Färgeffekten är samma som med rödvin om man tuggar och sugar för mycket på dem, därför brukar jag snabbt svälja kulorna. Jag vill ju inte bli pussad av vem som helst.

Kolla in här nedan hur skickligt ja plockar. Skulle kunna få jobb som bärplockare också om inte folk vore så rädda för att få lite hundsaliv på sina bär;-)

de syns inte men de ÄR där!     

RSS 2.0